HUF / EUR
SkiLines.hu Hóban utazunk.

Néhány szó irodánkról

16 éve a francia síturizmus specialistája
A SkiLines.hu honlapot üzemeltető TravelLines Kft. utazási iroda egy teljes körű utazási szolgáltató, idén már 16. téli szezonunkat nyitjuk meg. 2007-ben is franciaországi síutak szervezésével kezdtük, Les Sybelles, Chamrousse, Paradiski, Valmeinier-Valloire szerepelt akkor a palettánkon. Azóta büszkék vagyunk rá, hogy szinte a teljes francia alpesi régiót meghódítottuk, és a Cote d'Azur riviérától a Genfi-tóig minden sítereppel kapcsolatban állunk.
Az elmúlt 15 évben alig volt olyan francia terep az Alpokban, ahová legalább egyszer ne gurult volna be buszunk a jól ismert SkiLines.hu táblával, 48 csúszásra vágyó sízővel a fedélzeten.
De nem csak szakmai tapasztaltunknak és jó partnerkapcsolatainknak köszönhetjük, hogy a SkiLines név klasszissá vált a francia síutak piacán, hanem a megbízhatóság és pénzügyi biztonság is kritérium számunkra a kezdetektől fogva. 2007 óta irodánk a BFKH (korábban Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal) nyilvántartásában U-000865 engedélyszámmal szerepel változatlanul, folyamatosan kiemelkedő összegű vagyoni biztosítékkal, melynek jelenlegi összege 90 millió forint (még a koronavírusos időszakban is folyamatos volt működésünk!).
Szenvedélyünk a síelés és a síút szervezés. A vállalkozásunkat azért alapítottuk, hogy e szenvedélyünknek élhessünk a munkaidőnk alatt is. Célunk, hogy mindenki megtalálhassa a számára megfelelő ajánlatot a havas lejtők lábánál, legyen szó luxusfaházról, szállodáról vagy fapados diákapartmanról. A szakma iránti elkötelezettségünk a koronavírus időszakában, a turizmust csaknem lenullázó kormányzati intézkedések hónapjaiban sem tört meg, az utazási irodát a 2007 óta fennálló cégformában és engedélyszámmal saját forrásból megmentettük, csőd, új cég, összeolvadás és egyéb trükk nélkül.
Pénzügyi biztonság
Időről időre hallani utazási irodai csődökről, utazásszervezőkről, akik beszedik az előleget, aztán nem lehet őket elérni, nincs irodájuk, stb. Valljuk be egy baráti társág síelésekor nem is kis pénzről beszélünk, akár egymillió forint feletti összeg is lehet, melyet nem mindegy, hogy kire bízunk.
E sorok írásakor a Franciaországba (is) szervező irodák közül cégünk rendelkezik a legmagasabb hazánkban bejegyzett vagyoni kaucióval (nem számítva ide multinacionális utazásszervező óriáscégeket). A TravelLines Kft jelenleg 90.000.000 Ft összegű vagyoni biztosítással rendelkezik, melyet az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. biztosít. Cégünk már az elmúlt évek alatt bizonyította megbízhatóságát, irodánk azt is demonstrálta, hogy pénzügyileg "Covid-biztos": még a turisztikai szakmát soha nem látott mértékben sújtó, egy teljes síszezont majdnem ellehetetlenítő világjárvány alatt is megtartottuk a pénzügyi stabilitásunkat, minden utazást megszerveztünk amit csak lehetett, illetve pénz-visszafizetési kötelezettségünket is teljesítettük Utasaink felé.
Bár ezek megnyugtató tények és számok, mégis ennél fontosabbnak tartjuk azt, hogy cégünk nem egy "postaláda vállalkozás", ahol a legnagyobb befektetés egy néha bekapcsolt mobiltelefon... Saját irodánkban várjuk utasainkat a belvárosban minden héten hétfőtől csütörtökig egész évben, továbbá két Neoplan luxusbusz is a cégcsoport része, melyek jócskán meg is haladják a kötelező vagyoni biztosíték összegét.
Télről télre képekben
Évente több ezer elégedett utas, több tucat tonna kiszállított sí- és snowboard felszerelés, évente 150.000-nél is több besíelt kilométer... napokon át nézegethetnék az emlékképeket síútjainkról, itt most csak egy-egy fotót tudunk megmutatni minden évből, mikor merre gurultak buszaink, hol jártunk szállásnézőben.
Első utunk 2007 novemberében a fantasztikus hintertuxi gleccserre vezetett. Páratlan hóviszonyok, völgyben is 20 cm-es friss hótakaró várta első utasainkat az első szervezett sítúránkon, mely a későbbi években szinte hagyománnyá vált a covid19 kitöréséig.
2007/08 tele, első turnusaink a francia hegyek között, ebből 400 fő Les Sybelles síterepén, a legnagyobb táborunkban, mely feledhetetlen élmény, tapasztalatszerzés és persze kemény próbatétel is volt egyszerre. :)
Risoul-Vars 2009: abban az időszakban Risoul volt a sláger sok magyar síző számára, ki ne emlékezne a szűkös "SARA" apartmanokra a Melézes, Cassiope, Pégase épületegyüttesek egyikéből. :) Öt héten is jártunk erre abban az évben, akkoriban az egy mérettel nagyobb Briancon még csillagászati áraival nem volt elérhető utasainknak.
Minden síelő álma egyszer eljutni a Albertville-i olimpiai helyszínek legeldugottabb, egyben legmagasabb pályarendszerére, Val d'Isére-Tignes síterepére. Nincs ez másképp utazásszervezőként sem. 2010-ben nagy büszkeséggel töltött el minket, amikor buszunk megérkezett 2100 m-re, a Val Claret negyed toronyházai közé, az örök hó birodalmába.
Paradiski - Les Arcs/La Plagne 2011. Fantasztikus hó, napfény, és a világ második legnagyobb összefüggő pályarendszere, ahová azóta is minden évben olyan izgatottan és örömmel lépünk a havas lejtőkre, mintha először járnánk ezen a csodás síparadicsomban.
Val d'Allos 2012: először sítúrán saját tulajdonú busszal! :) Első Neoplan Starlinerünk a Balcons du Soleil apartmanházba szállította síutasainkat, akik megízlelhették, milyen amikor 83 cm-es az üléstáv a szokásos 75 helyett, milyen az amikor kényelmesen elférnek a csomagok, sílécek a csomagtérben, és a busz a ház bejáratáig viszi őket!
Úton hazafelé Alpe d'Huez/Oz en Oisans-ból a Lautaret-hágón át. Flottánk még egy gyönyörű busszal bővült: Neoplan 5218 SHD, mely most is a kedvenc busztípusunk. Utunk olyan volt, mint az egész hetünk: gyönyörű napfény, hatalmas hó és kék ég, mindez jó társaságban.
Grand Domaine - Valmorel 2014: már január első hetében kinn vagyunk a síterepen! Megtapasztaltuk, hogy ezek a legjobb turnusok... szilveszter után alig vannak a pályán, a hó már megfelelően vastag, nincs tömeg és az árak is kedvezőbbek!
Ismét Paradiski-ben, 2015-ös csapatépítés és sítúra keretében az Aiguille du Rouge 3226m-es csúcsán, háttérben a Mont Blanc-nal. Nem csak az új pályák, de új szállások felfedezése is élmény számunkra, hát ebből itt kijutott bőven: csak Les Arcs-ban 4 magaslati üdülőhely, 2 falu, mindegyikben számtalan apartmanház!
Újabb felfedezőtúra '16 tavaszán: Portes du Soleil, Svájc, és a feledhetetlen Vallée Blanche lesiklás Chamonix-ban, az Aiguille du Midi 3800 m magas csúcsáról, egyikünk snowboarddal :). Szintén ebben az évben kínálatunkat is bővítettük, buszaink eljutottak Svájc és Olaszország terepeire is: többször utaztunk Les 4 Vallées pályáira, Nendazba, és a Brenta dolomitok legnagyobb síparadicsomaiba: Marilleva-Madonna és Tonale voltak végállomásaink.
Zillertal 2017: bár a legnagyobb összefüggő sípályák Franciaországban vannak, azért a szomszédban is van néhány sírégió, melyet szeretnénk bemutatni Nektek. Tirol legközelebbi sívölgyében Zillertalban egy hét alatt négy fantasztikus sípályát is bemutatunk Nektek a Zillertal Skisafari keretében. Rendszeresen szervezünk sítábort Nassfeldre, Bad Kleinkirchheim-be és Wagrainba, a Snowspace Salzburg fővárosába.
Les 3 Vallées 2018: nincs szezon a világ legnagyobb pályabirodalma, a 3 Völgy nélkül! Január első hetét luxusbuszunkkal itt töltöttük, és bízunk benne, hogy jövőre Veletek ismét visszatérhetünk ide. Komoly feladat 50 utas sokféle igényét itt összehangolni... van aki a kis 2 fős stúdiót keresi, van aki a legolcsóbb 6 fős apartmant, van aki a luxus 8 fős chalet-apartmant, de végül mindenkinek megszervezzük, és mindenkit a szállására viszünk.
A 2019-es síszezon nagyon különleges volt életünkben, nemcsak azért, mert egyik legnagyobb telünk volt, szinte minden francia terepre indítottunk buszt, hanem mert csapatunk két kedves hölgy tagja is anyai örömök elé nézett, mindkét kismama még "pocakban" megsíeltette a piciket Valmeinier 1800 lejtőin. (Azóta mindkét kislány világra jött, jól van, és alig várják, hogy csúszhassanak!)
2020 volt a második olyan évünk, amikor nagy létszámban szervezünk repülős síutakat. Mindössze 1,5 órás repülőúttal és a síterepre 1,5-4 óra menetidejű buszozással a francia sívilág olyan pályarendszereire juttattuk fel utasainkat, mint Portes du Soleil, Paradiski vagy Val d'Isére-Tignes és Sybelles. Természetesen a légi közlekedésen túl tovább fejlesztettük és bővítettük az extra kényelmi fokozatú "prémium buszok" kínálatát, hogy a továbbra is buszos utazást választó utasaink a legmagasabb színvonalú szolgáltatásokat kaphassák.
2021: Az év, amikor a koronavírus pandémia gyakorlatilag lezáratta az Alpok összes síterepét, lehetetlenné tette az szabadidő célú utazást. Mi ekkor sem álltunk le teljesen (csak kb. 95%-ban...). A nem túl ígéretes szezonban hála a sok szorgalmas szervezői munkának, és végletekig kitartó utazóközönségünknek, végül öt csoporttal mégis meghódítottuk a havas hegyeket, ezúttal Svájc volt az egyetlen, aki magyar síturistákat fogadott, mi pedig éltünk is a lehetőséggel! Így jutottunk el egyedüli szervezőként busszal Zinal-Grimentz terepére, és több kirándulás alkalmával a gyönyörű Zermatt/Matterhorn régióba is!
2022 - az újraindulás éve. A szezon, amikor a kék, piros, fekete pályák számánál fontosabb volt, hogy kinek van Pfizer vagy Sputnik V oltása, kit hányszor oltottak, esett át vagy épp milyen a tesztje... De a lényeg, végre ismét utazhattunk, Svájcon kívül megnyílt Ausztria, Franciaország és a korábban gócpontnak számító Olaszország is, ahová el is látogattunk a Sellaronda hétvégénken! A teljesség igénye nélkül meghódítottuk egész Szavoját, Les 2 Alpes-t, Chamonix-Mont Blanc-t, jártunk a Déli-Alpokban és visszatértünk Svájcba is!
2023 újra a szabadság éve, megszűntek a korlátok, végre megint szilveszterezhettünk a pályákon, sorra indulhattak buszjárataink a síparadicsomokba, szinte az összes jelentős francia terepre kitúzhettük a SkiLines.hu zászlót! :) Régi álmunk is teljesült, az egyik repülős turnussal feljutottunk a fantasztikus Avoriaz-ba, ahol a szezon talán legnaposabb hetét élvezhettük utasainkkal együtt.
Küldetés
Célunk egy fiatalos arculatú, egyben komoly hátterű, a minőségi szolgáltatáshoz minden téren szigorúan ragaszkodó utazásszervező iroda működtetése, hogy útjaink ne "csak" megfeleljenek, hanem felül is múlják elvárásaitokat.

Új honlapunkat úgy alakítottuk, hogy terveink szerint minden szükséges tudnivaló elérhető legyen pár kattintásra, legyen szó a szállással, szolgáltatásainkkal kapcsolatban felmerülő kérdésekről, vagy akár a síterepekről, programlehetőségekről, hogy már weboldalunk elegendő információbázisként szolgáljon számotokra az úti cél kiválasztásához, akár számítógépen, akár mobilkészüléken böngészve.
Bízunk benne, hogy útjaink, szolgáltatásaink elnyerik tetszésed, és minket választasz az idei szezonban is!
TravelLines Kft. csapata