HUF / EUR
SkiLines.hu Hóban utazunk.

GlacierPowder

3 dátum - egy utazás!
Síelni mindig jó, mi is alig várjuk, hogy indulhassunk, eddig is minden szezonnyitó gleccsertúránkon tudtunk síelni. Azonban többször tértünk már haza a kellemesen napsütötte, őszies Alpokból úgy, hogy pár nappal, vagy egy héttel hazatérésünk után esett le egyszerre 50 cm friss hó, és egészen a völgyig fehérbe borította a tájat, a pályákon és pályák mellett pedig mesés porhóban csúszhatott az, aki véletlenül ezt a dátumot választotta.
Ezért mi idén megfordítjuk a foglalás rendjét: ezen a túrán nem konkrét dátumot, hanem friss havat tudtok foglalni a szezon elején! Mit jelent ez? A túra akkor indul, amikor leesett a min. 40 cm friss hó, vagy hóelőrejelzések nagy biztonsággal legalább ennyi havat prognosztizálnak. Lesz 3 előre kijelölt hétvége: 2022 október 29-nov. 1. / nov. 10-13 / nov. 17-20, ezek közül az első lehetséges időpontban elindulunk, amikor az említett hóviszonyok biztosítottak!
A túra megvalósulásáról 72 órával az indulás előtt küldünk értesítést. Fontos tehát, hogy a jelentkező mindhárom időpontban szabaddá tudja magát tenni, tudjon utazni.
A rugalmasságért cserébe pedig azt kapjuk amire valóban vágyunk: több, mint 600 km-t utazva, pénzt, fáradtságot, szabadságot nem sajnálva végre nem több hetes havon, néhol kissé kavicsos, ratrakok és boardosok által jégpáncéllá vasalt gleccseren kell karcolni a kemény pályát, hanem friss, ropogós, legjobb eseteben teljesen szűz havon tudunk majd siklani! Ha pedig egyik hétvégén sem ajándékoz meg minket Holle Anyó friss hóval, a részvételi díjat visszaadjuk, vagy igény esetén új dátumot keresünk (legkésőbb lehetséges időpont dec. 1-4).
Helyszín: Kitzsteinhorn/Kaprun... Top of Salzburg
Túránk minden nap majd Kaprun városkájába vezet, mely felett magasodik a 3.203 m magas Kitzsteinhorn csúcs, amelynek oldalában húzódik a hegy nevét viselő gleccsersíterep is. Itt található Salzburg tartomány legmagasabb felvonóval elérhető pontja (3.029m), fantasztikus kilátóplatformokkal, kiállítással, és panorámaétteremmel. A Budapesttől 700-km-es körzetben működő gleccserek közül ez a legnagyobb síterepe, összesen 61 km pálya található itt, melyből a hóhelyzettől függően 20-30km lesz majd használható. A távolság a szállásunktól kb. 50 km.
A 3 napos síbérlet várható: kb. 166 Eur/fő. Információk a síterepről: https://sielok.hu/siterep/kaprun/
VIP Class utazás az egész hétvégén!
Az utazást a SkiLines.hu saját prémium busza, a legkényelmesebb Neoplan Starliner bonyolítja le, a gleccserekhez induló transzfereknél és az oda- visszaúton egyaránt. Természetesen a megnövelt lábtér, sífelszerelés számára extra nagy csomagtér, utazás alatt pedig 230V csatlakozók, tapasztalt (majdnem) minden síterepet megjárt pilóták hozzátartoznak a VIP szolgáltatáshoz!
Csillagtúránk kiindulópontja a Salzburg tartományban található Wagrain, szállásainkat az alábbiakban nézhetitek meg:
Figyelem: 2023-re már megváltott, érvényes SkiLines klubkártyával az ár 9.900 Ft-tal csökken!!!
Szállások helye: Wagrain
Szállásaink a romantikus Wagrain településen találhatók, mely maga is óriási síközpont, azonban csak december elején nyit ki. Jogos a kérdés, hogy miért itt szállunk meg, 50 km-re Kapruntól, a válasz igen egyszerű: olyan rugalmas feltételekkel, hogy az időjárásjelentés függvényében tologatjuk egy egész buszos csoport foglalását, sajnos közelebb nem fogadtak volna minket! Ha pedig már buszba kell szállni, túl nagy jelentősége nincs annak, hogy 20 vagy 45 percet utazunk. :)

Részletes keresés
Találat: 1
1
Kirchboden Apartmanok​***
SnowSpace Salzburg | Wagrain

250 m
2022.10.29 - 11.01.
4 fős stúdió (std4)
224 €
(utazás busszal, szállás (7 éjszaka))
1