HUF / EUR
SkiLines.hu Hóban utazunk.

Koronavírus Storno

Kedves Síutasaink! A koronavírus márciusi európai elterjedése óta sokan közülünk utaztunk már ismét külföldre, Schengen-i övezetbe és azon kívül is, jól tudjuk, hogy aki utazik, azok utazási élménye semmit nem veszített a korábbi években tapasztaltakhoz képest. Az Alpok gyönyörű, biztonságos desztináció, az aprés-ski bulik kivételével pedig a távolságtartás és a (sí)maszkviselés is megoldott a téli sportok űzése közben!
Mindazonáltal a hatósági intézkedések, határzárak, karanténszabályok megnehezíthetik az utazók dolgát, és nem várt bizonytalan helyzeteket idézhetnek elő. A ki nem számítható járványügyi intézkedések miatt kockázatosabbá vált az utazások tervezése, szervezése, illetve a hazatérés az üdülés helyszínéről.
Hogy ezt a terhet levegyük a vállatokról, és ne kelljen felesleges kockázatot vállalnotok egy-egy síút lefoglalásával, kidolgoztunk egy koronavírusra szabott feltételrendszert, mely a lehető legrugalmasabb befizetési- és lemondási feltételeket nyújtja számotokra.

Előlegbefizetés és lemondás
A SkiLines-nál idén csak az indulás előtt 60 nappal kell előleget fizetned!!! Hamarosan bevezetjük ugyanis a SkiLines Klubkártyát, e kártya birtokában az előleget már nem szükséges azonnal befizetni, elegendő síút indulása előtti 61. napon*. Amennyiben tehát meggondolnátok magatokat, vagy továbbra is aggasztó a koronavírussal kapcsolatos helyzet, elegendő telefonon vagy e-mailben jelznetek lemondási szándékotokat, pézügyi tranzakció nem is fog történni. (Ez alól a repülőjegy a kivétel, melyet a légitársaságok felé továbbra is teljes összegben előre ki kell fizetni, illetve *néhány különleges, illetve kiemelten magas árkategóriájú szállásnál bizonyos összegű előleget a szállásadó előírhat.)
Részletek a fizetési könnyítésekkel és további előnyökkel kapcsolatban a SkiLines klubkártya oldalon.

Teljes részvételi díjat visszatérítjük az alábbi esetekben:
Határzár
Ha az indulás előtti két héten belül határzárak bénítják meg a választott síterepre való utazást (francia, magyar, vagy bármely elkerülhetetlen tranzitország határán), a SkiLines visszatéríti a teljes befizetett részvételi díjat, legyen szó buszköltségről, síbérlet áráról, szállásdíjról, vagy helyi díjakról (üdülőhelyi díj, keycard díj, stb.).
Magas kockázatú "piros" besorolás
Amennyiben a választott turnus indulás előtt 14 napon belül az országos tisztifőorvos besorolása szerint a célország "piros" besorolást kap, vagy az utazás során valamely elkerülhetetlenül érintett ország kap ilyen besorolást, és a konzuli szolgálat/ORFK nem tesz kivételt a tranzitforgalom számára, a SkiLines visszatéríti a teljes befizetett részvételi díjat, legyen szó buszköltségről, síbérlet áráról, szállásdíjról, vagy helyi díjakról (üdülőhelyi díj, keycard díj, stb.).
Pályák és szállások bezárása
Amennyiben a választott turnusban előre ismertté válik, hogy a lefoglalt szállás, vagy a síterep hatósági intézkedés miatt bezárni köteles, a SkiLines visszatéríti a teljes befizetett részvételi díjat, legyen szó buszköltségről, síbérlet áráról, szállásdíjról, vagy helyi díjakról (üdülőhelyi díj, keycard díj, stb.). Ha erre a turnus alatt kerül sor, akkor az igénybe nem vett éjszakák, illetve sínapok arányos visszatérítésére van lehetőség. Abban az esetben, ha csak a szállást záratják be, de a síterep működik, a SkiLines megfelelő színvonalú helyettesítő szállást fog keresni.

Az utazás és síbérlet díját fizetjük vissza az alábbi esetekben:
(A 'speciális korona feltételeket' elfogadó partnereinknél a szállásdíjat is!)
Kevésbé súlyos "sárga" besorolás
Jelenleg ugyan nincs ilyen kategória, de feltehetően októbertől újra visszaáll. Amennyiben tehát az országos tisztifőorvos besorolása szerint a célország "sárga" besorolást kap (a választott turnus indulása előtt 14 napon belül), vagy az utazás során valamely elkerülhetetlenül érintett ország kap ilyen besorolást, és a konzuli szolgálat/ORFK nem teszt kivételt a tranzitforgalom számára, a SkiLines visszatéríti a buszköltségeket, a síbérlet árát, továbbá amennyiben a szállásnál fel van tüntetve, hogy "speciális korona feltételek" akkor a teljes szállásdíjat is, ezen kívül visszafizetésre kerülnek a helyi díjak is (pl. üdülőhelyi díj, keycard díj, stb.).
Kötelező Covid19 teszt és egyéb utazási korlátozások
Tegyük fel, hogy szabad az út, működnek a sípályák, az érintett országokban lehet utazni, de valahol előírják a kötelező negatív koronavírus tesztet, mely jelen pillanatban 20-39.000 Ft közötti áron érhető csak el, ilyenkor mi a helyzet? Ha ez a költség több, mint a részvételi díj 15%-a, a SkiLines ebben az esetben is visszatéríti a buszköltségeket, a síbérlet árát, továbbá amennyiben a szállásnál fel van tüntetve, hogy "speciális korona feltételek" akkor a teljes szállásdíjat is, ezen kívül visszafizetésre kerülnek a helyi díjak is (pl. üdülőhelyi díj, keycard díj, stb.). Ez a feltétel nem csak a Covid-19 PCR tesztekre érvényes, hanem minden egyéb - az utazás miatt, a koronavírus következtében - utasokat terhelő egészségügyi vagy adminisztratív költségre, mely meghaladja a teljes részvételi díj 15%-át.
Állami foglalkoztatottak utazási tiltása
Mentős vagy, esetleg rendőr, tűzoltó? Vagy akár köztisztviselő, illetve egészségügyben dolgozó? Jelezd ezt írásban foglaláskor részünkre! A világjárvány megjelenése óta többször volt már rá példa, hogy megtiltották számodra a külföldre való utazást. Amennyiben ez ismét előfordulna, és különleges foglalkozásod jelezted felénk a foglalás előtt, továbbá a tiltás érvényességi idejébe esik a választott turnus, a SkiLines visszatéríti a buszköltségeket, a síbérlet árát, továbbá amennyiben a szállásnál fel van tüntetve, hogy "speciális korona feltételek" akkor a teljes szállásdíjat is, ezen kívül visszafizetésre kerülnek a helyi díjak is (pl. üdülőhelyi díj, keycard díj, stb.). Ez a feltétel abban az esetben érvényes, amennyiben központi intézkedés keretében, a Magyar Közlönyben kihirdetett törvény vagy rendelet tiltja meg a kiutazást, vagy az érintett testületek központi döntéshozatali szerve ad ki ilyen határozatot (pl. ORFK). E feltétel csak az érintett személyre, és közvetlen családtagjaira vonatkozik, részükre saját (más utasokkal nem közös) apartman foglalása esetén, továbbá foglaláskor jelezni kell a speciális munkaviszonyt.
További fontos információk:
Utazás megszervezése alternatív útvonalon
Amennyiben az oda- vagy visszaút bármilyen okból (határzár, országok kockázati besorolása) csak kerülőúton lehetséges (pl. Olaszország karantén alá kerül, de Ausztria/Svájc felé szabad az út), a SkiLines megszervezi Nektek az utazást a lehetséges kerülőutak valamelyikén, ez esetben a többletköltségekhez való hozzájárulást kérhet tőletek, viszont max. 10 Eur/fő értékben. Ha ez a kerülőút ésszerű költségkereten vagy utazási időn belül nem valósítható meg, a SkiLines a befizetett buszköltségeket, a síbérlet árát visszatéríti, továbbá amennyiben a szállásnál fel van tüntetve, hogy "speciális korona feltételek" akkor a teljes szállásdíjat is, ezen kívül visszafizetésre kerülnek a helyi díjak is (pl. üdülőhelyi díj, keycard díj, stb.)
Repülőjáratok és a síelés
Egyre népszerűbb a francia síterepek megközelítése repülőgéppel, valószínűleg a koronavírus járvány ideje alatt is célszerű lesz ezt a lehetőséget választani, hiszen kevesebb országon kell így közúton keresztülhaladni, az utazáshoz elegendő, ha a budapesti és a célrepülőtér nyitva tart, illetve szabadon lehet közlekedni a repülőtér és a síterep között. Ugyanakkor fontos tudnotok azt, hogy a repülőjegy vásárlásnál (akár saját magatok, akár irodánk vásárolja Nektek a repülőjegyeket) mindig a légitársaság lemondási- és módosítási feltételei lesznek érvényesek. Vagyis általában, ha a fenti körülmények bármelyike miatt a síút nem valósul meg, de a légitársaság (pl. Wizzair, Easyjet, AirFrance, stb.) nem törli a járatát, akkor a repülőjegy árát többnyire nem is térítik vissza. (Ez fordítva is igaz, egy járat törlése ellenére a síút még megvalósul).
Covid19 biztosítás
Magyarország egyik legnagyobb utazási biztosítójánál, az AEGON Zrt.-nél további kockázatokra kaphatunk megnyugató összegű fedezetet a platina termékeket választva (A SkiLines útjaihoz mindegyik megköthető!). Íme néhány példa: -Azonnali hazautazással kapcsolatos költségek, amennyiben az ország fokozott kockázatú (piros) besorolást kap, és/vagy a hatóságok az utazókat az ország azonnali elhagyására szólítják fel. Fedezet: 400.000 Ft-ig. -Ha az uticél területén az erre jogosított hatóság karanténintézkedést vagy területi (pl. városi, tartományi) lezárást vezet be, akkor az emiatt felmerülő többletköltségek fedezete 300.000 Ft. -Ha a biztosított COVID-19 fertőzésből adódó megbetegedése vagy hatósági karanténba kerülése a szerződéskötés után, de az elutazás előtt történik meg, akkor a biztosító megtéríti az út lemondásával kapcsolatos költségeket.
A fenti feltételek 14 nappal indulás előtti időszakban (az indulás napjáig) nyújtanak speciális útlemondási lehetőséget, és csak abban az esetben, amennyiben a rendkívüli intézkedés (pl. határzár, sárga/piros besorolás, pályák, szállás lezárása, covid19 teszt, utazási tiltás) hivatalosan érvényben marad a kiutazás (határátlépés) napján is. Amennyiben ismeretlen az intézkedés pontos határideje, az az állapot lesz irányadó, ami az indulás napján van.
A SkiLines Klubkártyák érvényessége is meghosszabbodik, amennyiben megvásárlásukkor választott síút korona feltételek miatt hiúsul meg. (A díja nem téríthető vissza, a kártya szolgáltatásai rögtön a vásárlás pillanatában elkezdődnek és nem kizárólag a választott síúthoz kapcsolódnak).